About Food:

De cada vegada hi ha més investigacions sobre aquest tema. Personalment i una vegada més, feim lo impossible per recrear el nostre clima dintre de laboratoris, en lloc de posar-nos serios posant límits per tal de preservar-los de forma natural.

 

Tanta por tenim els humans als límits? Els necessitam per funcionar adientment!

 Clima Òptim dintre d’un Laboratori.

 Farina de Mosca: Conexión Samanta - Menjar Sostenible

 Consum d’Insectes: ‘Menjar un Bistec de Vedella serà com menjar Canviar’

 El consum dels insectes es preveu que serà el nostre futur donades les característiques que suposen:

 

a.                  Baix cost de producció.

b.                 Condicions higièniques i climatològiques de producció fàcils d’aconseguir.

c.                  Altament riques en proteïnes.

 

Hi haurà més gent = Es necessitarà + espai físic =  < espai per conrear i per la ramaderia. A més el canvi climàtic no ens pot garantir l'abastament del menjar per a tots.

 

On quedarà el plaer de menjar? 

  •  3D
  •  Insectes
  •  Embolcalls Comestibles
  •  Ous Vegetals
  •  Carn cultivada dins laboratoris.
  •  Soylent, beguda que substitueix el menjar. 

 

 

Carn, Peix, Aigua, Cervesa, Mel, Fruita, … menjar de Deus!

 

 A dia d’avui ja hi ha previsió de menjars i begudes que deixaran de poder-se ingerir a causa dels nostres actes o bé només pocs podran tenir el luxe de comprar-los:

 

1.      Peix.- No només la contaminació, sinó les tàctiques de pesca perjudiquen seriosament la vida marina.

2.      Carn.- El cost de la producció de la mateixa farà cercar altres vies de consum.

3.      Aigua.- Estam acabant i contaminant aquest recurs escàs.

4.      Cervessa i Fruita.- El canvi Climàtic està afectant a la producció dels mateixos al necessitar les plantes unes condicions específiques de temperatura i protecció davant plagues.

5.      Mel.- L’extinció de les abelles a alguns països fa que no només la mel sigui un menjar de Deus.

 

 

Xerrada sobre Seguretat Alimentària al CEIP Punta de n’Amer

By Magdalena Ordinas

Els alumnes del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma reberen la visita de Jesús Martínez Sánchez, Cap de la Secció VIII Servei de Seguretat Alimentària Direcció General de Salut Pública i Participació Govern de les Illes Balears, per concienciar els alumnes de la importància sobre la seguretat alimentària. Aquest és el resum que en va fer de la interessant visita l’alumna Sophia Pascual, de 6è B.

El dimarts 8 de gener vingué en Jesús Martínez a l’escola CEIP Punta de n’Amer. En Jesús, fa feina a la gestió de risc i ens va venir a xerrar de la seguretat alimentària que és el que estem estudiant a l’assignatura d’anglès. Dins la seguretat alimentària ens ha xerrat de tres coses: els additius, el OMG (organismes modificats genèticament) i les al.lèrgies.

En Jesús ens assegura que els aliments tenen un límit d’additius que no perjudica a la nostra salut, sempre que la nostra dieta sigui variada i sana. També assegura que el que posa a l’etiqueta és real, perquè està estudiat per EFSA ( és un grup de científics que investiga si els aliments són o no segurs ).

La normativa obliga als fabricants a posar a l’etiqueta quins ingredients poden afectar a algú al·lèrgic i han d’estar destacats als ingredients per a que es puguin llegir amb més facilitat.
No ens hem de preocupar dels OMG perquè es solen utilitzar per als aliments dels animals, perquè si es fes amb l’aliment dels humans ningú ho compraria.

En resum i com molt bé han anat dient la gent que ens estima: Dieta variada, equilibrada i saludable. Beure aigua per depurar i netejar el nostre cos; així com practicar esport de forma setmanal. No engoixar-nos amb el que surt pel televisió, Internet o Premsa, semgre i quan no sobrepassem els límits establerts pels professionals i acreditats.

 

Sophia Pascual
6è B d’EP
CEIP PUNTA DE N’AMER
SA COMA


About Sport:

We sometimes forget how fun practising sport with friends is! We share a great time together! It's an easy way to meet new people and playing with social values such as team spirit!